Oppikirja joka lähtöön – myös vedonlyöntiin

Kirjallisuuden alalajit faktasta fiktioon, runoudesta keittokirjoihin ja lehtisistä järkäleisiin sisältävät myös hyvin paljon materiaalia, jonka pääasiallinen tarkoitus on siirtää tietoa ja osaamista sukupolvelta toiselle. Nettiaikana onkin täysin loogista, että sekä kirjojen muoto kuin sisältökin muuttuvat sähköiseen maailmaan sopiviksi. Tulevina vuosina kirjallisuustiede kohtaa uusia haasteita sähköisen kirjallisuuden arvioinnissa; mikä on kirjallisuutta ja mikä ei? Vaikka perinteinen keittokirjakin ansaitsee vielä paikkansa, myös uudet taidot, kuten sähköinen vedonlyönti, ansaitsevat omat oppaansa. Euro 2020 vedonlyöntibonus varmasti vaihtelee vedonlyöntiä tarjoavilla sivuilla, minkä löytämiseen tulevat hyvät opit käyttöön. Eli riippumatta siitä, katsotaanko sähköinen vedonlyönti kirjallisuudeksi perinteisessä mielessä, ne ovat monipuolisia ja käyttökelpoisia julkaisuja.

Unibet sports betting guide book

Unibet sports betting guide book on onlineopas, joka kertoo kaiken mitä olet aina halunnut tietää urheilutapahtumiin liittyvästä vedonlyönnistä. Pelipalvelusivusto Unibet tarjoaa oppaan aloittelevan pelaajan käyttöön sivuillaan, kohdassa Ohjeet & Apu.

Oppaan rakenne on selkeä ja tarpeellinen tieto on helppo löytää. Alavalikot, joista oppaan käyttö on helpointa aloittaa, ovat

 • Aloittaminen
 • Vetoni
 • Live-Vedonlyönti
 • Unibet TV – Live Stream
 • Supertoto & Superscore
 • Vedonlyöntisovellus
 • Vianmääritykset
 • Sanasto

Katsotaan seuraavaksi jokaisen sisältöä pintapuolisesti.

Aloittaminen

Tästä osiosta löytyvät pelaamisen perusteet heille, jotka eivät ole aiemmin tutustuneet vedonlyöntien maailmaan. Alaotsikoista löytyvät mm. Miksi kertoimet vaihtuvat kupongillani? ja Aasialaisen Tasoitusvedon neljänneslinjat. Tietoa on siis tarjolla aivan vasta-alkajille, jo hieman pelanneille, sekä heille, jotka haluavat ymmärtää pelaamiensa vetojen mekaniikkaa paremmin.

Vetoni

Vetoni-osio sisältää perustietoa pelaamisesta Unibetillä. Aihevalikoima sisältää mm.

 • Kuinka voin perua vedon?
 • Milloin saan voittoni?
 • Sisältääkö vetoni jatkoajan?

Näistä tiedoista on hyötyä silloin, kun veto on jo laitettu ja herää kysymys, miten tästä eteenpäin.

Live-Vedonlyönti

Netissä tapahtuvan vedonlyönnin muodoista Live-Vedonlyönti on herkimmin altis teknisille ongelmille. Niinpä aihetta käsittelevä osio on eniten painottunut tekniikkaan. Täältä löytyy tietoa mm. siitä mitä tehdä, jos pelin lähetys pysähtyy tai katkeaa. Tätä tuskin tapahtuu, sillä tämän päivän teknologialla ja verkkoyhteyksillä häiriöihin on varauduttu erinomaisesti. On kuitenkin hyvä tietää, että oppaasta löytyy tätäkin tarkoitusta varten oma osio.

Unibet TB – Live Stream

Unibetin kautta voi myös katsoa vedonlyönnin kohteena olevia pelejä ja kisoja, silloin kun tapahtumasta on saatavilla livestream ja sen näyttäminen on mahdollista sen hetkisessä sijaintipaikassa. Kuten Live-Vedonlyönnissäkin, myös tässä osiossa panostetaan teknisen toimivuuden ja käyttöönoton kysymysten vastaamiseen. Otsikoista löytyvät mm. Mitä tapahtumia näytätte? ja Onko minun maksettava livestreamistä?

Supertoto & Superscore

Tässä osassa opasta siirrytään jälleen enemmän varsinaisen pelaamisen pariin. Tarjolla on tietoa pottien jakamisesta, erilaisista haravajärjestelmistä, Supertoton ja Superscoren pelaamisesta, kertoimien ja voittojen laskennasta sekä muista itse pelaamiseen liittyvistä seikoista.

Vedonlyöntisovellus

Seuraava oppaan osio palaa jälleen tekniikan puolelle. Unibetin Android-sovellus ei asennu aivan normaalia reittiä, vaan sen saadakseen joutuu noudattamaan hieman poikkeuksellista menettelytapaa, joka on selostettu täällä. Lisäksi löytyy tietoa sovelluksen ominaisuuksista ja ongelmista.

Vianmääritykset

Kun kyseessä on niinkin tekninen kokonaisuus kuin verkossa tapahtuva vedonlyönti, tekniikka saattaa toki silloin tällöin pettää. Tätä tilannetta varten opas tarjoaa Vianmääritykset. Täältä löytyy sekä teknisempää tietoa (Miksi vetoni rekisteröityi kaksi kertaa?) että tapahtumiin itseensä liittyviä kysymyksiä vastauksineen (Tapahtuma johon asetin vetoni on siirretty/peruttu).

Sanasto

Sanasto on varsinainen aarrearkku pelaamista aloittavalle tai uuteen pelityyppiin siirtyvälle pelaajalle. Vedonlyöntiin liittyvä sanasto Acesta Canadianiin ja Underdogista Photo Finishiin löytyvät täältä. Kun olet saanut otteen peliin liittyvästä terminologiasta, ymmärrät jo huomattavan määrän pelin etenemiseen ja tuloksen määrittelyyn liittyvistä säännöistä.

Helppokäyttöinen opas pelaamisen aloittamiseen ja lisätiedon etsintään

Unibet Sports Betting Guide Book on ohjekirjana erinomaisen hyvin jäsennelty ja helppokäyttöinen. Selkeästi nimetyt alavalikot ja aiheiden otsikot auttavat aloittelevan tai ongelmiin törmänneen pelaajan eteenpäin matkallaan kohti sitä suurta voittoa. Vaikkei opasta olekaan tarkoitettu luettavaksi kannesta kanteen, kannattaa silti käyttää muutama minuutti ennen vedonlyönnin aloittamista siihen, että tutustuu ainakin Aloittaminen- ja Sanasto-osioihin. Niistä saattaa löytää uusia ideoita pelaamiseensa!